Martijn’s kunstwens – Een eigen lied – met en door singer-songwriter Gerard Alderliefste

Martijn van Rees – in memoriam
12 Augustus 1989 – 14 november 2020                                                                       

Op 14 november jl. ontvingen ook wij ‘De Kunstverleners’, het verdrietige bericht van het overlijden van Xenia hospice ambassadeur Martijn van Rees. Martijn was al vanaf de oprichting intensief betrokken bij Xenia en is daarbij direct ook voor onze stichting ‘De Kunstverleners’ van grote waarde geweest.

We voelen ons bevoorrecht Martijn te hebben mogen leren kennen. Een lieve, fantastisch creatieve vent met veel humor. Door zijn markante, eerlijke persoonlijkheid en met een bewonderenswaardige draagkracht en inzet voor alles dat hij zo belangrijk vond, onderhielden we graag contact met hem. We zullen hem missen en blijven dankbaar onze herinneringen aan hem koesteren.

Onze allereerste contacten met Martijn waren er al, nog voor Xenia gebouwd was. Waar we zelf nog bezig waren met de opzet van onze stichting heeft hij ons waardevolle adviezen gegeven en ondersteunde hij ons in onze plannen. We hadden regelmatig contact en later wanneer we b.v. weer met nieuwe kunst kwamen voor de algemene ruimten in Xenia, hielp hij ons met selectie en de keuze voor de plek hiervan met z’n duidelijke [grafische] voor- en ook ;]afkeuren.

Zoals we met De Kunstverleners o.a. voor de gasten van Xenia kunstwensen realiseren, was er voor Martijn ook een traject. We zochten met elkaar naar wat zijn voorkeur zou hebben. Voor hem bleek dit al heel snel een muzikale wens. Martijn wilde graag gezamenlijk een eigen song schrijven over zijn leven en de positieve manier waarop hij er in stond. Na een intensieve en zorgvuldige zoektocht naar de voor Martijn meest gewenste singer-songwriter, die hem als bonus ook nog een meet & greet met – Douwe Bob – opleverde, kwamen we uit bij Gerard Alderliefste. De nr. 1 van de genomineerde muzikanten op zijn wensenlijstje.

We waren erg blij dat singer-songwriter Gerard Alderliefste bereid bleek hieraan mee te werken. Hij kwam vanuit Amsterdam een paar keer naar Leiden en later bleef er contact via telefoon en videobellen om samen met Martijn zijn lied te werken.

Het werd een heel traject waarbij Martijn de ruimte kreeg versies af te wijzen, maar waarbij hij ook het tempo en de voortgang aangaf. Zo werd er op basis van al deze –ook telefonische en skype-contacten door Gerard Alderliefste, voor en met Martijn een liedtekst op zijn favoriete song ‘My way’ [bekend geworden door Frank Sinatra] geschreven.  

In de week na Martijn’s overlijden was er direct en veelvuldig contact met Gerard Alderliefste. Net als wij Kunstverleners, wilde ook híj heel graag zorg dragen voor de bedoelde uitkomst van Martijn’s kunstwenstraject. De uitvoering van het samen met Martijn geschreven lied voor deze gelegenheid, zoals Martijn dat zelf ook bedoeld en gewenst had. Ondanks de coronavoorschriften is het gelukt om tijdens de herdenkingsbijeenkomst, via video een aangepaste uitvoering op een grote smartscreen op deze locatie te realiseren.

Samen met Kunstverlener Gerard Alderliefste hopen we dat de ontzettend bijzondere en waardevolle uitkomst van Martijn’s kunstwens -zijn lied – ‘Mijn leven’, iedereen tot grote steun mag zijn.  

We zullen Martijn nooit vergeten, voor altijd in ons hart!

Martijn’s lied ‘Mijn leven’ – video uitvoering door Gerard Alderliefste via smartscreenGerard Alderliefste – Lied ‘Mijn leven’ – voor Martijn – Kunstwens stichting De Kunstverleners

Delen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.