Advies Kunst & Zorg

De Kunstverleners brengen kunst en zorg bij elkaar.

Als je (langdurig) zorg nodig hebt, bevind je je al gauw op plekken die je niet zelf hebt uitgekozen. Kunst kan een wachtkamer, een ziekenhuiskamer of een kamer in een hospice tot een meer persoonlijke omgeving maken. Het positieve effect van kunst doet mensen goed. En dat zorgt ervoor dat je je nét even beter voelt in een vaak moeilijke periode. 

Advies

De Kunstverleners adviseren zorginstellingen die het leven van hun patiënten kleur willen geven. Met advies over kunst en beleving van kunst en door zorginstellingen in contact te brengen met kunstenaars. Dat gebeurt op locatie, maar ook in diverse workshops die bij ons afgenomen kunnen worden. 

Educatie

Kookkunst ROC Mondriaan
Kookkunst leerlingen ROC Mondriaan

De Kunstverleners verzorgen verschillende vormen van educatie over kunst in de zorg. In diverse verpleegopleidingen wordt aandacht besteed aan secundaire zorg. De Kunstverleners delen met enthousiasme hun ervaringen op dit gebied en verzorgen regelmatig gastlessen over de rol van kunst in de zorg. 

Goed om te weten!

De inkomsten die we generen met advies en educatie komen voor een deel weer ten goede aan het realiseren van kunstwensen.

Ook gebruik maken van ons advieswerk of educatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden! 

Contact