Organisatie

Organisatie de Kunstverleners 2018
Van links naar rechts: Joke Rintjema, Esmée Hagens, Marianne Hibbeln, Hugo Mioch, Myrthe Kamphuis, Lambert Wouda, Teresa Rietbergen, Resi van der Ploeg

Dagelijkse leiding
Stichting De Kunstverleners is een initiatief van Resi van der Ploeg en Teresa Rietbergen. Zij onderhouden de contacten met de zorginstellingen en de aangesloten kunstenaars, organiseren de verwezenlijking van de kunstwensen en adviseren zorginstellingen over de toepassing van kunst.

Resi van der Ploeg is beeldend kunstenaar, organiseert kunstprojecten en is actief op het gebied van cultuureducatie. Ze werkt voor diverse organisaties waaronder Museum de Lakenhal. Ook organiseert Resi sinds 2012 de jaarlijkse Kunstroute Leiden.

Teresa Rietbergen is beeldend kunstenaar (vrij beeldend werk en fotografie). Ze heeft o.a. jarenlang administratief werk gedaan bij een zorginstelling. Haar ervaring en binding met zowel kunst als zorg, komen prachtig samen bij haar inzet voor De Kunstverleners.

Stichtingsbestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit:

Marianne Hibbeln (voorzitter) – arts bij IPSE de Bruggen
In haar werk ziet Marianne hoe kunst mensen in beweging kan brengen en een bijdrage kan leveren aan het genezings- en/of acceptatieproces. Ook in haar privéleven spelen kunst en kunstbeoefening een grote rol. De activiteiten van De Kunstverleners spreken haar zo aan, dat de positie van voorzitter haar op het lijf geschreven is.

Algemeen bestuur – Secretaris – vacature

Zin om het stokje van bestuurslid [Secretaris] Irene Müller over te nemen?

Dit is hoe zij haar functie omschreef: Ook als vrijwilliger van hospice Xenia ervaart Irene wat de activiteiten van De Kunstverleners betekenen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben of ongeneeslijk ziek zijn. Kunst heeft hier een directe impact, inspireert, verbindt en draagt bij aan zingeving: dit was meer dan reden genoeg om zich als bestuurslid te engageren.

Inmiddels echter lieten Irene’s drukke werkzaamheden als kunsthistorica, head of registrar department museum Voorlinden, nog te weinig ruimte om haar bestuursfunctie voor De Kunstverleners te kunnen blijven vervullen.

Penningmeester – vacature
Bekijk hier de vacature

Vrijwilligers

Logistiek
Lambert Wouda

PR en redactie
Joke Rintjema [Rintjema Redactioneel Bureau]
Esmée Hagens PR

Advies en promotie
Myrthe Kamphuis