2020 Kunstwens ‘HART VAN FRUiT’ van Esther, gast van Xenia – met kunstenaar Ludy Feyen

Vanaf mei heeft kunstenaar Ludy Feyen samen met Esther, een cliënt van Xenia hospice haar bijzondere en fraaie kunstwens ‘HART VAN FRUiT’ weten te realiseren. Juist omdat dit al snel een gezamenlijk ontwerp werd voor een buitenkunstwerk in de tuin van Xenia , heeft dit kunstwenstraject ondanks alle strenge coronamaatregelen doorgang kunnen vinden en werd het op 18 december jl. in héél kleine kring onthuld.

Kunstenaar Ludy Feyen zelf heeft op haar site een indrukwekkende blog over het ‘Hart van Fruit’ geschreven. Over haar ervaringen met dit traject en het verloop van de uitvoering van de unieke kunstwens van Esther.

Op deze plek een aanvullend en veelzeggend beeldverslag. Vanaf de eerste bijeenkomsten van Ludy en Esther waren er heel wat ideeën. Er werd aan gewerkt via schetsen op papier, van wilgentakken en later de ruwe versie van de ‘Hart van fruit’-vorm op werkelijk formaat, uitgevoerd in geschilde bamboe en wilg. De door Ludy Feyen en Esther speciaal voor dit buitenkunstwerk geselecteerde fruit-planten en struiken, werden in het najaar nog precies in de juiste periode van dit seizoen aangeplant. Dit met het vooruitzicht op gezonde groei hiervan. Ook werden er al plannen gesmeed en gehoopt op een mogelijkheid de natuurlijke basis-hartvorm te kunnen verankeren door middel van het omzetten in een duurzamer stevige stalen variant.

Veel eerder dan iedereen hoopte, kon het ‘Hart van Fruit’-schetsontwerp van natuurlijke materialen worden vertaald naar- en uitgevoerd in een monumentale stalen constructie. Hiervoor ontving Xenia in november, mede voor dit project een verrassende en prachtige donatie van stichting Favendo. Ook op de site van deze stichting is de geweldige donatie en de overhandiging ervan aan Xenia vermeld: XENIA – Favendo

Op deze manier alle seizoenen eraan werkend, ging Ludy Feyen in de maanden november en december zodra het weer het enigszins toeliet nogmaals dagenlang hard aan de slag. Bij het maken en verankeren van de stalen constructie van Esther’s Hart voor Xenia, werd ze technisch ondersteund en werkte ze samen met collega kunstenaar Lamp Wouda.

Op 18 december 2020, werd het Hart van Fruit-kunstwerk in de tuin van Xenia onthuld d.m.v. het ontsteken van de feestelijke verlichting! Nu op naar het voorjaar van 2021! We zullen ongetwijfeld nog alle beplanting van het ‘Hart voor Xenia’ op feestelijke wijze gaan begroeten en aanmoedigen!

Delen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.