Kunstenaar Marieke van Middelkoop (Kameeri) vervulde een kunstwens

Een gast die regelmatig logeert in Xenia Hospice, wilde tijdens zijn verblijf periode’s graag kunst maken en dan het liefst een dolfijn tekenen of schilderen. Hij koos uit een lijst beeldende kunstenaars die allemaal dieren als onderwerp hebben in hun werk, kunstenaar Marieke van Middelkoop. Marieke werkt ook  onder de naam KAMEERi .

Ravinand houdt erg van dolfijnen, golven en water. Hij denkt daarbij aan mooi weer en het strand. Hij houdt veel van de natuur. Hij maakt ook mozaïeken waarop dieren te zien zijn. Voor het kunstwerk heeft Ravinand eerst dolfijnen en golven getekend en geschilderd. Daarna zijn deze kleine werken uitgeknipt en verwerkt tot een grotere collage. Vanaf april dit jaar hebben Ravinand en Marieke van Middelkoop met elkaar gewerkt aan deze collage.  Als Ravinand kwam logeren in Xenia hospice, gingen ze direct aan de slag. Soms zat daar enige tijd tussen. Het kunstwerk is uiteindelijk gemaakt in vier sessies.

Voor Marieke was de kunstmatch met Ravinand erg inspirerend, ook voor haar eigen werk. Ook was het leuk iets met hem te maken, om zijn handen te kunnen zijn. Het was uitvinden wat wel en niet werkte, wat Ravinand wel en niet leuk vond.  Dat maakte deze kunstmatch ook interessant. Het was vooral zo leuk dat tot het eind toe een verrassing bleef wat het kunstwerk zou worden, vertelde Marieke.

Ravinand is erg tevreden over zijn werk. Na het inlijsten van de collage zei hij: ‘Ik ben ervan onder de indruk!’

 

Marieke van Middelkoop is bekend van haar prachtige animaties en illustraties. Zie ook haar website KAMEERi  animaties en creaties  

Delen