Interview kunstenaar Remko Koopman in tijdschrift ‘Pallium’

 

 

 

 

 

 

Dit voorjaar werd ‘de Kunstverleners’ uitgenodigd de kunstrubriek ‘In het zicht’ voor het tijdschrift ‘Pallium’ nr. 4/2017 te verzorgen. ‘PALLiUM’ is een multidisciplinair tijdschrift over de palliatieve zorg. Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad.

 

Omdat in en rondom hospices vaak kunstwerken zijn geplaatst, wordt in deze rubriek van het blad de vraag gesteld: ‘Wat voor kunst is dat en waarom is hiervoor gekozen?” Esmée Hagens -PR medewerker bij De Kunstverleners- interviewde voor deze gelegenheid kunstenaar Remko Koopman, wiens werk geselecteerd werd voor ‘Xenia hospice’. Het enige hospice in Nederland voor jongeren en jongvolwassenen. Er hangen permanent 18 kunstwerken, die regelmatige worden verwisseld.

Remko Koopman hoopt dat het gekozen werk met de gasten in Xenia hospice ‘communiceert’. Zijn kunstwerken zijn bedoeld om tijdelijk verlichting te geven. ‘Een aspirientje voor de geest’. Even kunnen wegdromen in een andere wereld. De bedoelde werken zijn ook op deze site te vinden: https://www.dekunstverleners.nl/drie-werken-van-kunstenaar-remko-koopman-in-xenia/

Het hele interview is te vinden:

https://mijn.bsl.nl/xenia-hospice-in-leiden-aspirientje-voor-de-geest/15110150

https://mijn.bsl.nl/pallium-4-2017/15110118

 

Voor meer informatie over het blad ‘Pallium’ en/of dit interview graag mailen naar: info@dekunstverleners.nl

Delen