kunstenaar Tineke Jacobs in Xenia

Vrijdag 1 december werden bij Xenia een aantal prachtige schilderijen afgeleverd. Vlak daarna arriveerden ook de twee kunstenaars van wie we deze werken selecteerden, voor de wisselexpositie in de algemene ruimten bij Xenia. Gelukkig vonden we kunstenaars Tineke Jacobs en Matilde Zijp bereid, twee werken bij Xenia te exposeren. Voor beide kunstenaars is de natuur veelal de inspiratiebron.

Voor Tineke Jacobs komt haar kunst voort uit verwondering en fascinatie voor natuur, licht, ruimte en een oog voor onverwachte details. Zo staat ook op haar site te lezen. Het plaatst zich in het gebied tussen ‘het platte vlak en ruimtelijkheid’. Waarmee Tineke ruimte maakt voor een onverwachte kijk op de werkelijkheid. o.a. Door combinaties van b.v. twee foto’s te verbinden, wordt op een poëtische manier een wonderlijke wereld zichtbaar.

We zijn blij met de twee prachtige ‘groene werken’ die beide groot- en klein, de titel ‘Onder water’ dragen. Ze hangen op een mooie plek boven aan de trap. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet en ontdekt. Het werk is hierdoor spannend, speels en uitdagend.

 

Voor meer informatie over het werk van Tineke Jacobs zie: http://www.tinekejacobs.com/

Delen