Xenia hospice wint Hedy d’Ancona-prijs 2016

20 juni 2016 maakte Hedy d’Ancona bekend dat jongerenhospice Xenia de tweejaarlijkse Hedy d’Ancona-prijs voor excellente zorgarchitectuur heeft gewonnen! Deze prijs is een initiatief van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Uit het juryrapport: De jury vindt Xenia een geslaagd voorbeeld van een kleinschalig initiatief dat vernieuwing in de zorg heeft weten te realiseren. ‘Het hospice is een vriendelijk en intiem onderkomen dat ernstig zieke jongeren een plek middenin de samenleving biedt.’

20160621-Xenia-HedyDanconaprijs2016-Afb-13508921_1359005620781749_7295998482480926816_n

De jury is enthousiast over de manier waarop de specifieke wensen en noden van jonge mensen centraal hebben gestaan tijdens de ontwikkeling van het gebouw. Xenia is in alles een plek voor jonge mensen. Met veel liefde en aandacht voor detail zijn de architecten en interieurontwerpers erin geslaagd om hier een frisse, huiselijke omgeving te creëren voor een bijzondere doelgroep. Het integreren van kunst in de gemeenschappelijke ruimtes is een mooie toevoeging.

>> Stichting De Kunstverleners werkt vanaf het begin met Xenia samen . ‘De Kunstverleners’ zorgen ervoor dat de muren van de algemene en gemeenschappelijke ruimtes van Xenia worden bekleed met afwisselende en specifiek voor dit hospice geselecteerde kunstwerken van kunstenaars uit Leiden en omstreken.

Ook worden gasten met een kunstwens gekoppeld aan een kunstenaar uit Leiden of omgeving. De uiteenlopende wensen kunnen gaan om kunst uit alle disciplines. De kunstenaar voert dan als ‘Kunstverlener’ voor of samen met de gast zijn of haar gekozen kunstwens uit.

De Kunstverleners feliciteren Xenia van harte met de Hedy d’Ancona zorgarchitectuurprijs en zijn trots een bijdrage te mogen en kunnen leveren aan de belevingswaarde in het hospice! 

 

Dit doen wij

http://www.xenialeiden.nl/      http://www.hedydanconaprijs.nl/       http://www.stimuleringsfonds.nl/

Delen