Symposium ‘Xenia Leeft!’

Op 2 april 2019 vierde Xenia haar 5-jarig bestaan – vijf jaar palliatieve zorg voor jongvolwassenen – met het symposium ‘Xenia Leeft!’ en ook wij De Kunstverleners waren van de partij!

In de stadsgehoorzaal van Leiden loodste presentator Lucas de Man de symposiumgasten door een taboedoorbrekend programma met het thema ‘Niets blijft onbesproken’. Het werd een middag met bijzondere en aangrijpende verhalen over diverse aspecten van de zorg die Xenia biedt. Familietherapeut Else-Marie van den Eerebeemt sprak over ouders die een kind verliezen, uroloog en seksuoloog Henk Elzevier ging in op intimiteit en seksualiteit bij jonge patiënten en Liesbeth Parlevliet, fotografe en moeder van Xenia gast Dennis, vertelde openhartig over haar ervaringen én over haar mooie fotoproject over kinderen met de huidaandoening Epidermolysis bullosa (vlinderziekte). Resi van der Ploeg vertelde hoe stichting De Kunstverleners kunstenaars koppelt aan Xenia gasten. Ook werd nog maar eens benadrukt hoe de open houding richting nut en noodzaak van -kunst in de zorg- gewaardeerd wordt. De kleurrijke afbeeldingen vertelden de rest van het verhaal.
We bedanken Xenia hartelijk voor de rol die we hebben gekregen tijdens de viering van deze mijlpaal en wensen het hele Xenia-team geluk voor de toekomst.

Resi van der Ploeg in gesprek met Lucas de Man over het werk van De Kunstverleners. Fotograaf: Patricia Nauta

Delen