Kunstroute via ‘Kunst op de Boeken-zolder’

Dit jaar namen we als stichting De Kunstverleners in samenwerking met kunstenaar Miriam Ooms en de Boekenzolder deel aan de Kunstroute Leiden 2016 met het initiatief ‘Kunst op de Boekenzolder’. We waren erg blij op 24 en 25 september bezoekers in het pand van de Boekenzolder aan de Admiraal Banckertweg 21, te kunnen ontvangen. Onze nieuwe werkruimte en het atelier van Miriam Ooms bevinden zich op de bovenverdieping van het pand.

img_2983_bewerkt-1Ondanks dat de locatie dit jaar voor het eerst buiten de centrumroute lag, wisten belangstellenden – mede door de markering met veel feestelijke geel/witte ballontrossen – ons toch goed te vinden. Bovendien was de kunstroute dit jaar voor het eerst ook via de app via smartphone of tablet te volgen!

Verschillende Leidse kunstenaars die als kunstverlener voor onze stichting actief zijn/zijn geweest, hadden speciaal voor deze dagen werk voor ons geselecteerd en beschikbaar gesteld. Zo konden we een overzicht presenteren van het werk van ‘onze kunstverleners’.

Kunstverleners die deelnamen zijn: Wendy van Baar Fleur van den Berg Nils Bierman Marijk Gerritsma Esmée Hagens Miriam Ooms Simone van Olst Inge Reisberman Joke Schoneveld Lamp Wouda Hans Zandvliet

img_2943Miriam Ooms had door het hele pand een mooi overzicht van haar werk samengesteld.

Op uitnodiging van de Boekenzolder was er, alleen tijdens deze dagen, van de heer Kaaro Walaardt een deel van zijn fraaie verzameling grafische kunst in de vorm van ‘Ex Librissen’ te bewonderen.

Een trekpleister was tevens de door de Boekenzolder speciaal voor deze gelegenheid samengestelde grote en gevarieerde verzameling – gratis mee te nemen – kunstboeken. Heel wat bezoekers vertrokken zeer tevreden met een aantal kunstboeken. Anderen leverden juist weer prachtige boeken in. Zie ook www.boekenzolderleiden.nl

We zijn heel blij dat we u in het weekend van de Kunstroute 2016 op onze locatie ‘op de boekenzolder’ mochten begroeten. Hartelijk dank voor uw enthousiaste belangstelling!

 

Delen