Kunstroute Leiden 2016

 

Ook dit jaar zullen wij als stichting DeKunstverleners  deelnemen aan de Kunstroute Leiden, georganiseerd door Museum De Lakenhal

20160905-KR16-Header-RP

 

 

 

 

http://www.kunstrouteleiden.nl

We zijn blij dit tijdens de editie 2016 te kunnen doen in samenwerking met kunstenaar Miriam Ooms en De Boekenzolder met het initiatief Kunst op de Boekenzolder’.

De Boekenzolder http://www.boekenzolderleiden.nl is gevestigd in het pand aan de Admiraal Banckertweg 21 – gelegen op het bedrijventerrein De Waard. Onze werkruimte bevindt zich op de bovenverdieping van het pand.

 

U bent op beide dagen zaterdag 24 en zondag 25 september van 12.00 tot 18.00 uur van harte welkom op onze locatie.

Verschillende Leidse kunstenaars die als kunstverlener voor onze stichting  https://www.dekunstverleners.nl actief zijn/zijn geweest, hebben speciaal voor deze dagen werk voor ons geselecteerd en beschikbaar gesteld. We zijn erg blij op deze manier een overzicht te kunnen presenteren van het werk van ‘onze kunstverleners’. De meesten van hen zijn met hun eigen locatie opgenomen in de Kunstroute. U kunt ze dus ook persoonlijk in hun eigen werkruimte bezoeken. Hierbij alvast een aantal van de deelnemende Kunstverleners, blijft u de site volgen voor het meest actuele overzicht van de kunstenaars die deel uitmaken van deze presentatie.

Kunstverleners die meedoen zijn: Wendy van Baar – Fleur van den Berg – Nils Bierman – Marijk Gerritsma – Esmée Hagens – Miriam Ooms – Simone van Olst – Inge Reisberman – Joke Schoneveld – Lamp Wouda – Hans Zandvliet

Miriam Ooms  http://www.miriamooms.nl heeft haar atelier op onze locatie, zodat u van haar direct meer werk kunt zien!

Speciaal voor dit Kunstrouteweekend stelt de Boekenzolder een grote en zeer gevarieerde verzameling kunstboeken ter beschikking! U kunt er uit dit brede assortiment een gelimiteerd aantal gratis meenemen. Uiteraard kunt u er ook [kunst]-boeken inleveren.

Ook is er op uitnodiging van de Boekenzolder, alleen tijdens deze dagen, van de heer Kaaro Walaardt een deel van zijn fraaie verzameling grafische kunst, in de vorm van ’Ex Librissen’ te bewonderen. Het ex libris, eigendomsmerk in een boek of manuscript, is zowel gebruiksdrukwerk als kunstvoorwerp. Als kunstwerk is het de individuele expressie van de ontwerper, maar het zegt ook iets over de bezitter van het boek of manuscript.

Voor meer informatie over de Boekenzolder zie de website: http://www.boekenzolderleiden.nl

U kunt onze locatie en andere locaties behalve in het kunstrouteboekje, dit jaar voor het eerst ook vinden via smartphone of tablet!     http://www.kunstrouteleiden.nl/mijn-route/bekijk-de-kaart
We hopen u in het weekend van de Kunstroute Leiden 2016 te mogen begroeten bij ‘Kunst op de boekenzolder’!

20160914-dkv-krl16-20x28-poster-fin

Delen