Justins kunst-muziek-match met kunstenaar Casper Faassen

Kunst-muziekmatch tussen producer J. Redsun en kunstenaar Casper Faassen

Achter de artiestennaam J. Redsun gaat muziekproducer Justin schuil. Justin, 22 jaar, heeft de ziekte van Duchenne. Hij verblijft af en toe als gast in Xenia. Kort geleden heeft hij zijn opleiding tot muziekproducer afgerond.

Justin vroeg De Kunstverleners om een beeldend kunstenaar te zoeken die ‘iets met zijn muziek zou kunnen’ of die bijvoorbeeld ‘een podium zou kunnen geven’ aan zijn muziek tijdens een opening . Of misschien een kunstenaar die ‘een cd-hoes zou kunnen ontwerpen’. Opties genoeg. Kunstenaars ook. Uit een lijst met 15 suggesties koos Justin de beeldend kunstenaar Casper Faassen.

Casper Faassen timmert flink aan de weg met grote projecten en hij denkt in mogelijkheden. Justin wil onderscheidend zijn als muziekproducer en laat zich daarvan niet weerhouden door zijn beperking. Ook hij denkt in mogelijkheden. Justin: ‘Iedereen heeft een beperking, doe wat je wél kunt. Dat is heus niet altijd makkelijk, maar het is de enige manier.’

In een eerste gesprek januari jl. ging het tussen deze twee creatieve en positieve geesten dus vooral over positief denken en ergens voor gaan. En al heel snel praatten ze over het samen maken van een kunstwerk. Casper Faassen maakt foto’s en schildert. Groot thema daarin is ‘verdwijnen en verschijnen’. Justin maakt elektronische muziek met pop-invloeden in een mysterieuze sfeer maar ook met een stevige beat. Ze voelen en vullen elkaar aan als ze over hun werk praten.

Inmiddels zijn er meerdere ontmoetingen geweest en er wordt gepraat over het plan om ook andere kunstenaars bij hun project te betrekken. Beiden blijken te werken met dansers. Misschien vragen ze live-muzikanten erbij of een couturier om bijzondere kostuums te ontwerpen. Nog geen idee wat het eindresultaat zal worden, maar dat kunstwerk gaat er komen en het wordt ook gaaf, zoveel is duidelijk en heel zeker!

Delen