Dit doen wij

De Kunstverleners geven kleur aan het leven van mensen
die langdurig afhankelijk zijn van zorg.

Als je niet zonder medische zorg kunt, dan draait alles al gauw om het ziek zijn. Je hebt weinig te kiezen als het gaat om bijvoorbeeld je dagindeling of de plek waar je verblijft. In zo’n moeilijke tijd is kwaliteit van leven enorm belangrijk. Wij zien dat kunst daar een positieve bijdrage aan kan leveren. Het geeft je leven letterlijk kleur.

De Kunstverleners laten kunstwensen in vervulling gaan.

Kunst doet wat met je. Zelf kunst maken ook: het geeft op een inspirerende manier afleiding en het is een manier om uiting te geven aan wat je voelt. Daarom maken de Kunstverleners kunstwensen van ernstig zieke mensen tot werkelijkheid. Je kunt een kunstwerk lenen, maar je kunt ook met een professionele kunstenaar op je eigen manier kunst maken. Alleen, of samen met je kind(eren), vrienden of familie.

De Kunstverleners staan voor een netwerk van professionele kunstenaars.

De Kunstverleners is synoniem voor een groot netwerk van kunstenaars in Leiden en omgeving. Schilders, fotografen, keramisten, muzikanten, beeldhouwers, theatermakers, video-artists, schrijvers, graffitikunstenaars: je kunt bij ons voor zo’n beetje iedere denkbare discipline terecht. Samen met deze kunstenaars realiseren we bijzondere, kleurrijke trajecten.